Sushi för nybörjare

Lisa Edwards tror inte sina öron när hon får reda på att hon har blivit befordrad till chefredaktörsjobbet - i Dublin. Hon som var övertygad om att hennes nästa steg i karriären skulle vara att som chef för koncernens flaggskepp på Manhattan. Men istället får hon i uppdrag att starta ett nytt ungt, sexigt kvinnomagasin Colleen. Lisa känner sig förvisad till världens ände, men vägrar naturligvis att erkänna det för någon. Ashling Kennedy blir Lisas assistent på den nya redaktionen flr Colleen. Hon är Lisas totala motsats. En liten fröken Fixar-allt, som oroar sig för allt och därför har handväskan full med bra-att-ha saker. Ashlings bästa vännina Clodagh Kelly borde sväva i lycksalighet. Gift med drömprinsen, mor till två underbara barn, ett underbart hus. Så varför har hon på sista tiden känt lust att kyssa en groda?
Det här är en historia om tre kvinnors liv och deras längtan efter lyckan som kanske inte alltid finns där man tror.

Boken är skriven av ingen annan än den omtalade Marian Keys.
Som många vet är det här inte hennes första bok men det är fortfarande samma anda i den. Lättsam och rolig. Jag gillar att läsa chick-lit och den här boken var inget undantag.

Det var väldigt roligt att följa dessa tre kvinnor i jakten på lycka. Det kan spåra även för "vuxna människor". Det gillade jag.
Det går alltid att hitta någon likhet med karaktärerna i Keys böcker. Jag hittade någonting i alla tre. Det är bara det att jag inte kan sätta fingret på varje grej. Dock känner jag att jag strävar efter samma drivkraf eller pondus som Lisa hade. Inte på den elaka egoistiska nivån. Men det fanns någonting i hennes självstädnighet som jag önskar att jag själv hade. Ashling var utan tvekan den som var mest rolig i boken. Det var ganska lätt att följa henne och hennes vänner. Även där, i hennes lilla vänskapskrets, kände jag att jag ville vara med. Trots att det inte alltid hände roligheter så verkade det ändå som om dom hade det. Dom kunde alltid se över allt. 
I Clodaghs vardags var det mer som att läsa om ens framtid. Det fick en att tänka på do's and don't's inför framtiden. Det fick mig att tänka på vad jag bör satsa på nu och inte vänta tills det är för sent.

Det var en bra bok men jag måste ändå säga att jag har läst roligare böcker av henne. Men jag ger boken utan tvekan en 4.
Det är som jag skrev innan en lättsam och rolig bok. Den får en på gott humör. Jag vet i alla fall att jag blev sugen på sushi!
Läs den!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0