Tredje dagen i Dublin

Vi var ju och såg på riktigt Irländsk musik på Arlington men vi gick hem tidigt. Det var för att vi dagen efter skulle upp kl. 6 och åka iväg på en dagsutflykt.

Det var en heldags grej som tog oss egenom Limerick där vi fick se King John's Castle och åka genom gatorna i Co Clare. Det var bara ett kort stopp där vi fick köpa oss en varsin kaffe och fota King Johns slott. Om det är någonting man har lärt sig under den här resan så är det precis som jag skrev i mitt tidigare inlägg, väldigt mycket kyrkor kapell och även slott. Du hittar dom överallt. 


King John's Castle


Cliffs of Moher var stoppet efter Limerick. Det var en extremt häftig känsla att gå runt där. Inte minst för att jag har gillat WL. (Som spelat in en video där), utan känslan av att vara vid klippor som sluttar rakt ner i vattnet på en höjd som heter duga. Det var så fint. Jag rekommenderar verkligen er som ska till Irland att åka dit. Tveka inte ens.


Dom stupar rakt ner


Tur att man inte är höjdrädd då! ;) Hehe..
Jag lekte lite

Efter ca 1.30 timma vid klipporna åkte vi till Doolin för lunch, som inte så mycket att hänga i granen.
Men det var landskapet. Där hämtade vi till och med upp ett par som hade valt att dagen innan hoppa av turen för att övernatta och sedan återuppta turen dagen efter, med oss.

Själv tycker jag att höjdpunkten på den här dagsutflykten var klipporna. Dom andra stoppen var inte så långa heller, så det var nog lite av poängen. Jag säger inte att dom andra ställena vi stannade på inte var fina eller att jag inte lärde mig mycket. (Vi åkte över/förbi ängen som är med i slutscenen av Braveheart) Det var bara det att det var det här jag hade sett fram emot.

Sista stoppet innan vi började åka tillbaka mot Dublin stannade vi vid en sista kyrka. Som heter Corcomroe Abbey. Den var helt öde, gammal och hur fin som helst. Vi fick veta att munkarna som bodde i kyrkan hade lämnat den på grund av att samhället blev för stort att "ta hand om", så dom inte kunde ta emot och hjälpa alla. (Nu kortade jag verkligen ner historian)
Det blåste.

Som ni ser så var det mulet men jag lovar mycket varmare än hemma i Sverige. Jag är hur nöjd som helst med min resa. Tack B en gång till!
Du och jag gjorde det bästa av dom här dagarna.
Älskar dig!

Dagen efter åkte vi hem och trots att det är roligt att vara bortrest så var det skönt att få komma hem också.

Ha de bäst!

Pusspuss..*


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0