Spara

Igår pratade jag om en sak som fått min vardag att ljusna men det finns mer.
Jag har gått hela sommaren utan pengar, dom börjar rulla in nu och det känns hur skönt som helst. Jag har pratat med banken och lagt upp ett sparande både på lång och kort sikt vilket var på tiden. När jag pratade med Ellen, på banken, sa hon att jag skulle få bli nyckelkund. Vilket innebär att dom kontaktar mig varje februari (månaden du är född) och kontrollerar så att allt är som det ska, om du är nöjd och så har du även möjlighet att lägga om dina sparanden.

Det kändes ju hur bra som helst - men jag tror ju mer på att hon tyckte att jag inte hade koll så att jag var tvungen att få regelbundna kontroller. Haha..
Men bara på det där samtalet har jag mer koll på fonder av olika slag och jag har även fått lite tips i hur man ska tänka när man sätter pengar i fonder, så jag är hur nöjd som helst.

Det här med sparande på lång och kort sikt det är ett kapitel i sig, men förhoppningsvis så kanske vi får lite mer klarhet i saker om vi går och pratar tillsammans. Så ett möte ska dessutom då bokas in.

Det händer grejer nu folket!

Imorgon är jag ledig och då kommer ett gymkort att införskaffas!

Puss på er..*


You'll Be In My Heart!


We'll show them together!


Glädje

Nu ska jag försöka förklara mitt glada homör.

På något sätt har jag nog varit en vilsen skäl ett tag. Jag har haft många drömmar och jag har gärna velat att allt ska hända på en gång. B har ofta sagt det till mig - Sanna du måste tagga ner, ta en sak i taget.

Jag håller med honom men på något sätt har allt nog hänt på en gång. Det är det jag ska försöka förklara nu.

Jag har ju sagt att jag vill bli barnmorska. Det är fortfarande något som jag tycker är intressant. Jag absolut älskar barn och kommer alltid att göra det. Men det har varit något som satt stopp för att jag ska sätta tankarna i rullning på riktigt. Jag hoppade min biologikurs idag. Känner mig nästan lättad. (jag menar, så pass mycket biologi har jag läst att jag ska slippa gräva efter frysta insekter)

För några veckor sedan var jag hemma hos min livscoach pappa. Vi pratade om allt som har tyngt mig under dom senaste månaderna. Samma ämne som vi pratat om tidigare i år kom på tal igen och den här gånger klickade det direkt. Jag vet precis vad jag vill göra och den här gången är det inget som står i min väg. Förutom att jag inte kommit in på utbildningen än. Men det här är det jag ska göra. Den här gången känner jag mitt "kall".

Bara där har ni glädje!


If You Don't Know Me By Now

Det har börjat hända saker. Bra saker. Jag känner att jag är på topp igen!

Mycket prat men liten verkstad har det varit här men nu börjar det tillverkas saker som jag känner att jag gillar. Vi får se hur långt det räcker bara.

Nu ska jag åka in till jobbet lite tidigare och försöka hitta lite kläder. Dels till mig själv men också till en kompis som jag lovade att titta efter i Kista.

Skriver mer ikväll!

Puss på er..*



Till alla mina fina!
Vissa förstår nog budskapet mer än vissa andra!


Ruby Red

Jag har inte hunnit få upp bildern än. Jag är ledsen. Däremot vill jag visa vad jag har införskaffat!!

Det var dags att byta telefon, min är enligt mig, heeelt värdelös. Jag har haft den en stund och jag har lite tid kvar på mitt gamla abonnemang. Men det var som sagt helt klart dags att byta från den här:




Till något som inte bara är plast och som är lite mer idag. Jag ville ha en Iphone, men den jag köpte kändes lite mer flickig. Jag gillar den asmycket. Det är lite synd bara att jag råkade avbryta konfigureringen. Men det fixar jag under dagen.

Men you like?





I know I do!


Hösten Kanske Inte Blir Så Dålig Ändå!

Som jag lovade för några dagar sedan så ska jag ladda upp lite bilder. Jag har fortfarande inte kommit åt bilderna som ligger på B's dator. Däremot håller jag på att ladda upp bilderna från helgen i Lysekil.

Vad händer annars då?
Jo, jag jobbar som vanligt. Väntar otåligt på att lönen ska trilla in här på måndag. Har gått nästan 3 månader utan en full lön. Så vi alla längtar!

Jag ska ju gå en biologi kurs nu under hösten. Den startade den 30/8 men jag har haft problem med mitt inlogg, så det kommer bli en del studier nu dom kommande dagarna. Sen blir det en liten resa upp till Ume! :)
Det ser jag fram emot.

Hösten kanske inte blir så dålig ändå.
Vi ska också ha en liten kräftskiva ute på landet nästa helg. (som jag dessutom hade glömt bort, vilket gör att det blir ännu lite roligare för mig)
OCH vi ska i väg till Kolmården över en helg jag och B.

Vi får se hur det går.. :)
Bilderna kommer i alla fall lite senare, när jag har förminskat dom, så att dom får plats på bloggen.

Puss på er..*

Respekt

Jag förväntar mig inte att alla ska gilla mig, däremot vill jag att folk ska visa sån respekt att dom kan säga det direkt till mig. Jag kan ta det.
Kan du?


Hemma Igen!

Nu är vi hemma från en helg i Lysekil. Vi kom egentligen hem igår, men jag var för trött för att blogga då.

Jag ska berätta om vår helg då jag lägger upp bilderna. Det kanske tar någon dag till då jag har lite problem med att starta B's dator. Dom flesta sommarbilder ligger på hans dator. Men absolut senast torsdag har jag bilderna uppe. Jag lovar.

Helgen var toppen, tack alla som gjorde mig helg till vad det blev!!


Idag var jag tillbaka på jobbet, helt ok. Jag längtar mest till lönen nästa vecka. Första riktiga lönen på nästan 3 månader.. Det känns bra. Då blir det fira med att stoppa undan så mycket som möjligt.. :)

Hur som helst, jag ska få mitt finger omplåstrat nu. Skriver mer imorgon!!

Puss på er..*

!

Party in Progress!


Lysekil Bland Det Finaste Jag Sett!

Gårdagen spenderades i en bil. Vi satt från säg 15 till ungefär 22. Det var en ganska lång resa men helt klart värt det. Lysekil är verkligen hur mysigt som helst.

När vi kom hit så korkdes en vinflaska upp för min och Dannes del. Medan övriga drack lite öl, till det serverades falukorv och makaroner. :)
Det smakade så gott! Haha..

Efter det gick vi ut på en promenad, en strandpromenad. Vilket var bland det finaste jag sett på länge. Huset vi bor i ligger typ granne med vattnet och strandpromenaden var som från en annan planet. Vi pratar stora fina hus som ligger bara på andra sidan vägen med utsikt över havet. AAAH!
Det går inte att förklara. Jag ska försöka ta lite bilder så ni får se.

Idag var vi och åt frukost på ett jättemysigt café som ligger inne mitt i smeten av gamla fina hus.. (Vet inte om jag kommer kunna förklara hur fint det är här)
För att vi nu ska förbereda oss inför ikväll. Ser fram emot det jättemycket. Kräftorna är fiskade och ligger i kylen och det som saknas är bara att ta oss till den lokal vi ska vara i.

Ska återgå till vännerna som sitter ute i stora rummet. (Vi har en lånelägenhet som är större än den jag och B bor i)

Skriver mer senare ikväll eller imorgon!!

Puss på er..*


Jag Vill Aka Nu!

Snart bär det av för vår del. Jag har egentligen en hel del att göra idag, men självklart sitter jag framför datorn och bloggen. Nu när jag inte har skrivit på ett tag (och som ni märker har börjat igen) så kan jag inte ritktigt släppa bloggen.

Hur som helst så tänkte jag bara säga att vi åker nu om någon timme och det ska bli så skönt, 3 dagar ledigt!!

Jag hoppas att ni håller ställningarna här hemma medan jag är borta. Kommer ta med oss datorn, så jag kommer fortfarande kunna komma in och blogga. Frågan är bara hur pass mycket tid vi kommer ha?

Aaah, jag vill åka nu, nu, nu!!



Bild tagen från förra årets skiva.
Älsklingsflickan och jag!


Privata Frisör?

Egentligen är jag sjukt trött nu men det vaknas te och X-files då finns det ju ingen anledning att gå och lägga sig riktigt än.
Jag har precis badat, vilket jag brukar tycka om, men i och med det här med fingret så får jag inte blöta den handen. Det är ganska skönt i vissa fall men frågan är om det inte har gått lite för långt när man måste be om hjälp med att tvätta håret??
Jag klagar inte men det känns samtidigt lite konstigt.





Hur som helst så är det mys ikväll.. Första dagen på en liten minisemester så jag ska inte bli långrandig.
Däremot vill jag bara skriva en liten hälsning till mina underbara kompisar B och J. Ni vet ju vilka ni är.

Vad jag än går igenom eller vad ni än går igenom så ska ni veta att ni betyder guld för mig. Min vardag utan er skulle inte fungera. Älskar er båda!



Mistakes

Jag tänkte att jag skulle lägga upp en låt som en kompis skickade till mig. Hur härlig video som helst.
Ni som har mig som vänner på Facebook har redan haft tillgång till låten, då det var där min kompis Johanna skickade den till mig.


Kolla den här:


Hann Inte

Jag hann aldrig blogga igår när jag kom hem. Jag var för trött för att ens orka slå på datorn. Jag ber om ursäkt.

Dock lovar jag att blogga lite innan jag går och lägger mig ikväll!
Imorgon blir det Lysekil... YeeeY


Besök hos Farbror Doktor

Vad har hänt sedan jag skrev senast?
Jo, jag skulle ju självklart försöka avlasta B i köket, genom att laga lite mat. Det är annars nästan bara han som lagar mat hemma. Vilket jag uppskattar! Han var iväg och tränade med en kompis.

Hade precis pratat med honom i telefonen så jag visste att han var påväg hem. När jag börjar skära löken så slinter jag med kniven (som B precis har slipat) och sen säger det sig självt. Jag ringer B i något chockat tillstånd och han sätter plattan i båtten. På bara några minuter är han hemma.

Narakuten på Lövet stänger normal kl. 22.00. Vi var där 21.59 (jag skojar inte) Det märktes till och med på personalen. Efter att dom motvilligt lyssnat på mig säger dom att dom "kanske ska ta sig en titt i alla fall" vilket resulterar i ett stygn. Lite tråkigt att man inte kände sig så välkommen. Men nu sitter jag här i alla fall.
Visst, det är kanske inte så dramatiskt som jag kanske fått det att låta. Chocken över att se fingret fick mig att tänka till en gång till på det här med sjuksköterska. Men det kanske är en annan sak när det händer en själv??

Om en vecka för jag ta bort stygnet. Tills dess är det bandagerat!!



Passande såhär till en helg med kräftskiva. Någon kommer behöva hjälpa mig att äta (skala).


Schema För Veckan

Schema för resten av veckan:

Onsdag: Jobb 12,5-21,15
Torsdag: Jobb 12,5-21,25
Fredag: Lysekil på kräftskiva
Lördag: Lysekil på kräftskiva
Söndag: Hem från Lysekil


Jag kan inte längta mer till Lysekil än vad jag gör just nu. Jag behöver det här. Jag vet inte vad mer jag behöver förutom lite miljöombyte och gott sällskap.

Det skulle vara skönt med en nystart.




Prommis

Har precis kommit hem från en liten prommis på 30 min. Vågade inte vara ute för länge själv på kvällen. Annat på morgonen när fler är i rörelse. Ska ta mig upp imorgon me. :)

Vad har hänt annars idag?
Skulle skaffa gymkort, men det passade sig inte med bilen (vi bor en bit ifrån och det är inte så många bussar som går dit) då B behövde den till Märsta.
Men det ska jag försöka göra imorgon, så att jag i alla fall har kortet i hand. Det är alltid lättare att hitta lösningar när man vet att man lagt ut pengar på det.

Annars har jag bara längtat efter julen. Tyvärr måste jag säga kanske.. Hehe..
Jag vet att det finns dom som inte vill acceptera att sommaren är över och jag har redan börjat tänka jul. Men sån är jag.

Nu ska jag sticka för idag...
Skriver igen imorgon.

Puss..*

Nya Mål För Hösten

Jag vet att det jag kommer skriva nu, var något jag skrev förra hösten också. Men jag kommer fortsätta att skriva det tills jag faktiskt gör slag i saken.

Jag har insett att jag får ut mer av dagarna om det är så att jag går upp tidigare. Jag får dessutom en bättre dygnsrytm om jag går upp samma tid varje dag, trots att jag kanske är ledig.

Tänk att ladda Ipoden och sen bara bylsa på sig en massa varma kläder och gå ut och få frisk luft innan man sedan sätter sig med frukosten framför tv:n innan man ska iväg till jobbet?

Ibland känner jag att det här är rent önsketänkande men jag skulle behöva lite tid för mig själv någon tid på dygnet. Tid som jag gör någoting av. Man kan inte alltid sitta framför datorn!


Bild: Lånad av Harriet


Ett nytt försök

Jag är äntligen ledig efter 8 dagars arbete. Det har inte varit en lätt omställning...

Så vad är planen för min dag ledig?

Jag har funderat länge på att skaffa ett gymkort. Jag hade ett när vi bodde i Råcksta men sa upp det då vi flyttade hit. Jag menar, det är lite långt att åka bara för att träna. Så nu tänkte jag att jag skulle skaffa mig ett kort.. Det blir på Friskis den här gången. Tror att det passar mig bättre än SATS.

På kvällen blir det middag med B. Vi hade 3-års dag i fredags men båda jobba. Så middag och kanske en prommis??


Sen säger jag bara såhär: jag ger det ett nytt försök!

Skriver mer imorgon, måste sussa nu.. Är ledig och jag tänker njuta!

Vilken Miss

Samtal som ägde rum idag..

Jag sitter på en bänk utanför "vår gång" på jobbet. Sitter och lyssnar på musik och märker att en gubbe ställer sig och pratar med mig. Jan Stenbecks Torg invigdes idag och han sa att han tyckte att det var ett ganska tråkigt torg (vilket jag håller med om - kunde dom inte gjort något med lite liv och rörelse??)

Gubben: Du jobbar här i centrum eller?
Jag: Jo, det gör jag.
(Gubben tittar på min arbetströja)
Gubben: Jaaa, men dääär är ju jag kund ju!! Ni är så trevliga. Jag förstår att du jobbar där.
Jag: Jasså, hehe.. Tack!
Gubben: Jo, alltså, jag har ju mina behov också. Alla behöver ju lakan och handdukar!!


3 Underbara År

Klockan ringer och det är dags att gå upp och pallra sig iväg till jobbet. Men någonting är fel;
"varför kommer det bara en massa tårar?"

Det var min första tanke morgonen den 3 september för 3 år sedan. Det enda jag hörde i huvudet var
"Warn the villagers here comes the cuddle monster"!

Problemet var bara att han inte fanns där. Det var förklaringen till tårarna som kom. Jag saknade honom och visste att jag kanske hade sumpat det.

Den dagen kunde jag inte koncenterar mig alls på mitt jobb. Jag hade pratat med min kompis Eva om att jag ville ha tillbaka monstret som var så otroligt charmig, varm och rolig. Ja allt du kan tänka dig hos den person du är kär i. Jag kände mig otroligt trygg hos honom och nu stod jag där själv och det enda jag kunde tänka på var att jag ville ha honom tillbaka.. E sa: "Det var nog det klokaste jag har hört dig säga på länge! RING HONOM!!"

Det gjorde jag och trots nerver sänkte jag min gard. Hade jag inte gjort det hade jag inte suttit här med honom 3 år senare.

Meningen är inte att det här ska bli något dramatiskt inlägg. Men tanken på att jag kunde ha missat 3 år av många glada, knäppa, häftiga och kärleksfulla minnen med B får mig att uppskatta det vi har ännu mer.

Jag älskar dig och hoppas att dom närmsta åren kommer vara lika händelserika som dom har varit hittills.

S + B = 3 år idag!




En låt som hade stor betydelse då och även nu!


RSS 2.0