Söndag, Sep. 30, 2012
Dagen idag består av jobb. Fick åtminstånde lite sömn inatt, till skillad från igår. Igår somnade jag vid 6 på morgonen vaknade vid 8 när B kom hem från jobbet.
Övade på seterra igår - är inte helt nöjd än men nog lär man sig kartan! ;)
Jag har en del kvar att plugga som jag skrev i något tidigare inlägg men efter den här veckan ska vi bara njuta av varandras sällskap. Det lutar åt mys på annan ort!
Fick ett mail från Arlanda om att de håller på att lägga mitt schema. Det ska bli spännande att se när det blir klart.
Nu ska jag iväg till jobbet men jag hör av mig senare!
Vi har en del kampanjer just nu så är ni ute efter saker till köket - kom förbi Cervera vettja!
Puss o Kram vi ses på stan..
Förkylningen Är Påväg
Jag känner det i halsen och i huvudet. Jag försöker hejda det så fort jag bara kan. Strepsils och satsumas - Make It Go Away!!!
Det Slog Mig Precis..
.. att jag har en del plugg att göra den här veckan. Sedan vi kom tillbaka från sommarlovet, där vi dessförinnan hade praktik i 6 veckor, har jag haft svårt att ställa om igen. Nu har jag min sista tenta för den här terminen på torsdag och jag vet inte om jag fattat det än. Jag hoppas att poletten trillar ner snart för det börjar bli ont om tid.
Ska hoppa i säng nu tänkte jag. Godnatt på er alla!!
Puss puss..
Ska hoppa i säng nu tänkte jag. Godnatt på er alla!!
Puss puss..
Bananpaj Med Choklad
Jag la upp en bild på instagram för några dagar sedan och fick då frågan om receptet på den här pajen. Så jag tänkte att jag lägger upp den här.
Pajdeg
100 g smör
5 dl smulade digestivekex
Fyllning
1 dl kakao
5 msk maizena
1 tsk vaniljsocker
4 msk vatten
2 ½ dl mjölk
25 g smör
3 äggulor
3 dl vispgrädde
3 bananer
1 msk pressad citronsaft
50 g riven mörk choklad
Pajskal: Smällt smöret och rör ner smmulade digestivekex. Tryck ut den varma blandningen i en pajform.
Fyllning: Blanda kakao, maizena, vaniljsocker och strösocker i en skål. Rör ner vatten så att det blir en jämn smet. Värm sedan mjölk och smör och tillsätt det.
Vispa krämen jämn och häll den i en kastrull. Värm den långsamt under ständig omrörning tills den blir blank och har tjocknat. (Jag använde en sked från början, det gick inte så bra, så ta en visp från början)
Vispa krämen jämn och häll den i en kastrull. Värm den långsamt under ständig omrörning tills den blir blank och har tjocknat. (Jag använde en sked från början, det gick inte så bra, så ta en visp från början)
Vispa samman äggulorna och hälften av vispgrädden. Vispa ner äggblandningen i den varma krämen i kastrullen, låt det här stå och sjuda långsamt tills den blir tjock. När den tjocknat tar du av kastrullen från plattan och låter smeten svalna något. Den ska inte bli kall.
Skiva två av bananerna tunt och täck pajbotten. Häll över den varma smeten och låt svalna helt i kylskåpet i ca 3 timmar.
Vispa resten av grädden och häll den i en spritspåse med stjärnformad tyll. Spritsa gräddrosetter runt pajen. (Jag valde en vanlig sked då jag inte hade någon sprits.. Det är inget måste att ha en sprits)
Skiva ner den sista bananen och häll citronsaft över, då blir de inte bruna. (Garnera pajen så som ni vill, en bananbit i varje gräddrosett eller hur ni själva vill).
Hösten, Regnet och Mörkret... I Love It
Nog för att jag gillar sommar och sol men det är något mysigt med hösten och mörkret. För några år sedan skrev jag, här på bloggen, att jag skulle ta mig upp tidigare för att ge mig ut på promenader innan jobbet. Det har inte hänt och nu går jag upp vid 6-6.30 för att ta mig till skolan. Så det lär inte hända än på ett tag heller.
Om ca två veckor börjar jag min praktik på Arlanda och känner mig mer pepp än någonsin. Vi får se hur arbetsdagarna kommer att se ut då - det kanske finns tid för promenader då.
Igår träffade jag mina gamla kollegor från min praktikplats i våras. Det var roligt - vi åt middag och bowlade. Jag är övertygad om att mitt lag vann. :) Vi får se när resultaten kommer. :)
Innan jag åker till jobbet idag så ska jag göra klart en PowerPoint som jag och Sofie ska ha till en redovisning. Jag ska också diska vårt berg med disk (diskmaskinen är trasig och jag bävar för att gå in i köket) och om jag hinner så ska jag öva lite seterra.
Hur bra är du på geografi?
Prova här --> www.seterra.net
Om ca två veckor börjar jag min praktik på Arlanda och känner mig mer pepp än någonsin. Vi får se hur arbetsdagarna kommer att se ut då - det kanske finns tid för promenader då.
Igår träffade jag mina gamla kollegor från min praktikplats i våras. Det var roligt - vi åt middag och bowlade. Jag är övertygad om att mitt lag vann. :) Vi får se när resultaten kommer. :)
Innan jag åker till jobbet idag så ska jag göra klart en PowerPoint som jag och Sofie ska ha till en redovisning. Jag ska också diska vårt berg med disk (diskmaskinen är trasig och jag bävar för att gå in i köket) och om jag hinner så ska jag öva lite seterra.
Hur bra är du på geografi?
Prova här --> www.seterra.net
Bra Start På Dagen
Det här var en riktigt bra start på dagen. B och jag såg avsnittet i tisdags.
Sjukt bra!
Sjukt bra!
Idag ska vi minsann bli klara med vårt arbete, det är ju deadline idag, för att sen gå på middag med bowling tillsammans med Holiday Autos.
Hur ser er dag ut?
Happy Camper
Jag kan inte beskriva känslan jag hade när jag trodde att jag inte hade klarat den senaste tentan. Jag vet att det inte är världens undergång om man inte skulle klara en tenta - det är bara att ge sig på't igen. När jag fick resultatet och det visade sig positivt så blev jag så glad så jag inte visste ut eller in!
Ja, jag har börjat min tredje och näst sista termin på skolan. Det är en tenta, en redovisning och totalt två aktiva veckor i skolan kvar på den här terminen. Efter det är det praktik!
Min praktik ska jag göra på Swedavia Arlanda. Det kommer bli riktigt spännande!
Förra praktiken var jag på Holiday Autos och det var riktigt roligt. Imorgon blir det ett kärt återseende när Holiday Autos ska ha en liten sommarfest. Sommaravslutningsfest! :)