Lasagne

Ingredienser
 
Lasagneplattor

Köttfärsen
1-2 st gula lökar
1 msk smör eller olja
400-500 g nötfärs
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 st köttbuljonstärning eller grönsaksbuljong
1 tsk basilika1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ostsås
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
ca 2 dl riven ost salt
vitpeppar
 

Hacka löken och bryn dem tillsammans med köttfärsen i en gryta. Salta och peppra löken lite innan du har i köttfärsen.

Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, basilikan och buljongtärning av eget val. (Tänk också på att krydda som du själv vill. De mått jag har skrivit är bara till hjälp).

Låt puttra under lock i 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader över och undervärme.

Medan köttfärsen står och gör sitt är det dags att göra ostsåsen. (Det är ingen vanlig bechamel sås då jag är värdelös på det trots recept att följa)

Häll i mjölet i en kastrull tillsammans med 1.25 dl mjök. Vispa detta så att det blir en jämn smet. (Inga klumpar vill vi ha)
Häll sedan i resten av mjölken och låt detta koka upp under omrörning. Det kan ta 10-15 minuter.
När detta har kokat upp och blivit lite tjockare sänker du värmen och låter det stå och sjuda i ca 3 minuter. Efter detta tillsätter du osten, salt och vitpeppar (efter egen smak)


Rör om tills osten har smält men tänk på att inte låta såsen koka då den ska skära sig.

När sås och köttfärs är klar tar du och lägger ett laget med sås i botten på din form.


Det du gör efter är följande antingen tills det tar slut eller inte får plats:
Pastaplattor
Köttfärs
Bechamelsås (Du fattar?)


Det översta lagret ska vara ett lager bechamelsås som toppas med riven ost.
Ställ in lasagnen i ugnen i ca 20 minuter och sedan är det klart.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0