Påkörd, Raketer, Skogsbrand, Mat och Vin

Medan hela Stockholm befinner sig i Uppsala för att fira Valborg har vi lite drama här i Väsby. Tjejerna T och J kom hit med tåget som kom kl. 19 och vi åker för att inhandla det sista inför middagen. Påväg från Hemköp ser vi att bilen framför stannar och föraren går ut och pratar med några som står framför bilen. Han svänger åt sidan och kör förbi. Vi kör efter - vid sidan om vägen står 5 personer och en man ligger i framstupa sidoläge på vägen. Han har antagligen blivit påkörd när han cyklade gatan fram. I och med att föraren innan åker vidare verkar läget vara under kontroll och vi följer efter med bilen.Medan jag väntar på att pastan ska koka klart på plattan i köket sätter jag mig ner och smuttar på mitt vin medan samtalet oss tjejer emellan bara har börjat. Pang säger det... Pang... och Pang igen.
Innan vi förstår att det är raketer som låter hinner vi tänka att det är skottlossning utanför huset och pulsen ökar en aning.

Jag: Det är väl en brasa och inte en brand där ute på ängen? *pekar ut bland träden på ängen utanför*
J går ut och tittar.
J kommer tillbaka in.
J: Nej, det är nog en brasa, det står en del människor där.
Jag: Men ser det inte ut som att det sprider sig?

Efter ca 10-15 minuter tycker jag att det spridit sig så pass mycket att det omöjligt kan vara en brasa och strax efter kommer två brandbilar plus en polisbuss. Det är hela skogsbrynet som brinner. Raketer som avfyrats på motsatta sida av skogsbrynet har antagligen landat i det torra gräset och allt står nu i brand.
När vi sett att brankåren fått kontroll över elden kan vi lugnt gå in igen.

Trots allt drama, som inte drabbat oss personligen, kan vi avnjuta en middag, efterätt och ostar.

Jag har haft en jättemysig Valborg!
Tack så mycket för ikväll tjejer!!! ♥

Puss på er alla..*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0