Road Trip Scotland

Efter några timmar i skolan åkte jag till Väsby och fikade med en kollega och tillika vän. Då skolan är ganska intensiv innan vi går ut på nästa praktik har jag inte kunnat jobba på ett tag. Det var ett tag sedan jag träffade någon från jobbet, så det var riktigt roligt idag faktiskt!
Jag passade även på att släcka mitt sug efter semlor. Eller släcka och släcka, man skulle kunna säga att jag har fått mersmak. Håller ni inte med om att semlor är sjukt gott?
 
Jag ska snart åka och handla och funderar faktiskt på att köpa med mig några till hem.
 
Jag nämnde i ett tidigare inlägg att vi har börjat titta på olika resor som vi ska göra nu när jag snart är klar i skolan. Förra året var B i Skottland med en kompis och den typen av resa som de gjorde är något som han vill att jag ska vara med och uppleva också. När jag åkte höll jag mig till städer men när han åkte bilade de genom stora delar av landet. De har alltså fått uppleva det gröna, vilket inte jag har.
Därför sitter vi och tittar på olika möjligheter. Det vore super om vi kunde göra en resa och hinna med allt som båda vill se.
 
 
(Klicka för källa)
 

Penntrollet

Med oborstat hår och omålat ansikte sitter jag nu på pendeln till skolan. Jag kommer behöva vara en såndär som sminkar mig på tåget. Frågan är då bara om jag kommer att bli mer uttittad då än vad jag är nu?

Jag ser verkligen ut att precis ha vaknat ur ide och ser säkert lite vilsen ut! Haha.. "My friends should see me now". Om jag bara kunde komma på vem det var som sa så? Egentligen säger citatet "If my friends could see me now".

Jag ville bara skicka iväg ett litet meddelande till er, så hörs vi sen igen!

Ha en bra dag alla!


Målat Nästan Helt Själv

Egentligen borde jag städa hemmet och inte sitta här och skriva på bloggen mitt i natten men nu är det så att detta inlägg är förinställt, så det får vara så.
 
Härom dagen målade jag om hallen, det är något jag velat göra sedan tre år tillbaka. Nästan alla väggar här hemma har varit grå en gång i tiden. Det är något som jag och B har jobbat ganska mycket för att bli av med.
 
Det är en vägg som vi har valt att behålla och den är helt svart. Jag vet att det nästan anses som "ute" att ha en fondvägg men då får vi var "ute". Hehe..
Den grå hallen har vi (läs: jag) inte velat ha kvar, utan velat ha en ljusare färg. Att det har tagit mer än tre år och att inte ha någon egentlig ursäkt, är inte bra. Däremot är jag väldigt glad över att kunna visa upp en ny härligt ljus hall. Som på måndag kanske till och med kommer att få lite nya möbler?
 

Dagens Skola

På fredag ska vi på studiebesök på Arlanda. Jag hade min senaste praktik på Arlanda och har därefter fått en anställning där. Det är en arbetsplats som jag alltid drömt om att få jobba på och är tacksam över att ha fått möjlighet att få jobba på. Jag trivs väldigt bra med de härliga människor och uppgifter som får en att känna sig behövd. Jag gillar att hjälpa människor att lösa eventuella problem eller få deras frågetecken att försvinna.
 
Nu var det ett tag sedan jag jobbade där, jag är anställd på timma så hoppar in när det finns tider och jag får det att gå ihop med skolans schema.

Idag gick vi igenom en hel del frågor som kan vara bra för oss blivande resekonsulter att veta, om Arlanda. Innan vår lärare avslutade lektionen pratade hon om att vi efter vår sista praktikperiod (börjar i feb) kommer att ha ett sista kvartssamtal. Under det samtalet kommer hon att ta fram alla våra arbeten i kursen Bransch och Produktkunskap och jag måste erkänna att det ska bli spännande att se hur man har utvecklats.
 
Efter skolan tog jag och Sofie en fika. Då det inte är så lång tid kvar av skolan så är det många tankar som yr i skallen på en. Jag har så mycket jag vill göra, se och uppleva men jag vet inte i vilken ände jag ska börja. Jag vill också söka några kurser som jag tror kan vara bra att komplettera min nuvarande utbildning med. Vi får se hur det blir!
 
 

Utbildning

I och med att jag inte har skrivit i bloggen så som jag borde, kontenuerligt, så har ni kanske inte riktigt fått någon uppfattning om vad det är jag sysslar med på dagarna?
 
I augusti 2011 började jag en 2-årig KY-utbildning, en utbildning som kommer att göra mig till en resekonsult. Vad är en resekonsult undrar ni då, kanske?
 
Egentligen är det ganska enkelt, det är personen som hjälper dig att hitta rätt resmål för dig, dina kompisar eller din familj. Företag har oftast också en resebyrå eller agent som de kontaktar för att få hjälp med att boka sina resor.
Jag kommer att hålla mig till den förklaringen så får ni följa mig här istället för att få er egna uppfattning om vad det är jag sysslar med.
 
De här åren har gått så fort så jag har så svårt att se att jag kommer gå ut ur skolan stora entré och inte komma dit som student något mer. 
 
Sambon och jag håller på att planerar in en massa olika resor som vi vill ut på. Jag tror minsann att han har blivit lite påverkad av vad jag studerar och det har fått honom att name drop:a vissa platser han vill till. Det ska bli spännande och se hur och vart vi tar vägen!
 
Vägen ligger snart för våra fötter!
 
(Klicka för källa)
 

Lev Dina Drömmar Idag

Jag har suttit med det här inlägget ett bra tag och vet fortfarande inte hur jag ska börja det. Det finns så mycket jag vill säga och göra men känner mig nästan maktlös.
 
Lev i nuet, lev för det du vill göra och låt ingen annan ställa sig i vägen för det du vill göra. Det är dina drömmar som ingen annan rår över.
Jag vet att jag ibland har svårt att inse vad jag faktiskt har. De små sakerna kan ibland försvinna ur minnet men de finns där likväl för det.
 
Jag har inte insett att jag inom en mycket, mycket snart framtid kommer att börja leva min dröm. Jag är glad för det jag har och utan att trampa någon på tårna så är jag glad att jag faktiskt har insett vad jag har och inte vad jag inte har!
 
 
 
 

RSS 2.0