Hypnotisören

I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen. Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommisarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten i att hitta henne innan mördaren gör det.

Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet.
Däremed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.Jag tycker att alla former av deckare är bland dom bästa böcker att läsa. Det är alltid spännande och på något sätt, självklart på avstånd, få möjligheten att leka lite detektiv själv.
Den här boken var väldigt brutal i vissa lägen, inte negativt men jag kommer inte sticka under stolen med att jag inte alltid hade lätt att släcka lampan när jag skulle sova.
Jag tror att jag hade hunnit hålla nästan varenda person skyldig för allt det som inträffar, innan den ganska oväntade tvisten kom i slutet.

Det är en bok som egnetligen är ganska svår att beskriva, så ni får nöja er med det som stått på baksidan av boken för risken finns att jag börjar avslöja för mycket. Tycker du också om att läsa deckare så är det här en bok som jag rekommenderar men jag har varnat dig, i bland är det lite för mycket detaljer även för min smak.

Boken är i alla fall skriven av Lars Kepler och är den första kriminalromanen i en planerad serie.

Jag ger boken 4,5/5!Efter Två Veckor På Landet

Idag åker vi hem igen, efter nästan två hela veckor här uppe i Norrtälje. Tiden har gått väldigt fort - vilket den gör när man har roligt.


Jag är glad över att jag har fått vila ut så pass mycket som jag har gjort. Det är mycket som kommer hända nu i höst och jag har laddat batterierna nu. Det är mycket jag har halkat efter med dom senaste veckorna, planer som gått i stöpet och andra planer som jag fått lägga om. Jag ska väl inte säga att jag är missnöjd så. Alla planer för ju något gott med sig - däremot hade jag önskat att jag sluppit lägga om dom.


Nu när jag kommer hem ska pluggandet sätta igång på riktigt (mina egna studier) och sedan kanske ni skulle kunna hålla tummarna för mig till våren?


Jag tänkte skriva mer när jag kommer hem. Har en del bilder att visa er också, några är jag verkligen nöjda med!!


Puss så länge..*


Hemma För En Natt Bara

Jag har bara varit hemma över natten, men under dom timmar hemma har jag hunnit med att stå på Stockholmsmässan i Älvsjö (ska även tillbaka dit idag), där det är Formex mässa över helgen. Efter det träffade jag Becca över en fika på lite kladdkaka (som jag bakat själv... Mycket god!! :P) för att sedan hämta J från jobbet. Hon sov över här efter att vi ätit tacos och druckit lite vin.
Mycket trevligt måste jag säga..

Nu sitter jag här, fast jag egentligen borde stå och diska. Men jag ville bara visa lite livstecken. Det är ganska svårt att hinna med det ute på landet.

Jag åker som sagt tillbaka nu i eftermiddag. Men ville bara säga hej. Vi kommer hem igen på söndag.

Ikväll väntar kräftor och imorgon en dagskryssning med buffé.. Jag gillart! ;)

Pusspuss på er alla..*

Hej från Nabbo

Nu har vi redan varit här sen i onsdags och tiden har gått så fort. Ok, det kanske inte är många dagar men hur som hels så har det varit härliga dagart..

Det regnade när vi kom hit men det har varit sol både igår och idag. Det gillas.
Bs morbror och fru, Mats och Marie, är här. Riktigt trevliga. Det var förövrigt Mats som tapesterade hemma hos oss när vi hade flyttat in i lägenheten.

Vi har ätit god mat, njutit nere vid stranden och bara tagit det lugnt. Det är vad jag kallar semester!!

Imorgon fyller B år. Det ser jag fram emot. :D
Ha det gott så länge, så hörs vi igen snart!


Fotokurs?

Jag är jättesugen på att ta en fotokurs för jag vill lära mig att ta fina bilder som kan vara roligt att göra någonting av. Många av bilderna som jag blivit nöjd med har bara varit ren tur. Jag vill kunna vara stolt när jag visar upp bilder.

Det var en kund inne i butiken för några månader sedan så berättade att han gått en kurs (varav han skulle rama in en av bilderna) och att det både lätt och roligt. Det ska tydligen gå att göra på distans också och man får högskolep för kursen!!

Varför inte?!Foto: Min sambo B
Thailand 2008Imorgon har jag mitt sista pass innan jag gå på semester igen. Den här gången blir det att åka till Norrtälje. Trots det att jag har varit ledig ganska mycket i sommar så ska det bli skönt att få åka iväg på semester igen. Vi ska egentligen åka på onsdagmorgon men både jag och B vill verkligen komma iväg, så vi kanske åker redan imorgon efter jobbet!

Vi får se hur det blir men nu är det i alla fall natt för mig!

Sov gott!


RSS 2.0