Ur Dimman

Efter den här veckan i skolan känns det nu som om jag har vaknat och börjat leva igen. Det har varit en ganska tuff vecka både psykiskt och fysiskt.
 
I torsdags hade vi vår sista lärarledda lektion. Det kändes väldigt konstigt. Igår hade jag min (förhoppningsvis) sista tenta. Nu sitter jag här och fuderar över vad som egentligen håller på att hända.
 
Det jag har drömt om så länge är nu snart inom räckhåll!
En examen!
 
Så om ni undrar vart jag har tagit vägen, så kan kan jag säga att jag var inne i dimman men har hittat tillbaka!
 
Jag sitter just nu uppkurad i soffan och tittar på Charley Boorman när han är ute och reser. Om ni undrar vem han är så kan ni titta på det här klippet. Det är en serie som jag pratat om så mycket bland mina kompisar. Ewan McGregor och Charley Boorman åker jorden runt på motorcyklar. Det var första säsongen, andra säsongen handlar om hur dom åker ner till Cape Town.
 
Säsong 1 heter Long Way Round och säsong 2 heter Long Way Down.
 
 

Före o Efter

Jag hann aldrig riktigt blogga som jag hade lovat. Jag fikade med en kompis som jag inte träffat på ett år och när jag kom hem var jag heeelt slut som artist. Både jag och B var riktigt trötta och la oss ganska tidigt. Jag hade dock lite svårt att somna men det gick hyggligt snabbt. Då jämför jag med andra sömnlösa nätter.
 
Jag måste säga att det här med att mina bilder inte alltid syns som de ska är riktigt konstigt. För den andra bilden från "Blå Panna" syns ju via datorn. Det är jättebra när ni faktiskt säger till att bilderna inte syns eller att det är något som ser konstigt ut. Det ger mig en möjlighet att rätta till det. Det uppsakttar jag, så tack så mycket! :)
 
Hur som helst, jag tänkte lägga upp en bild på hur mitt hår såg ut före och efter att jag färgat det.
 
Här är före, det ser nästan ut som om jag är flintis på bilden.
 

Såhär blev det efter. Det är ganska stor skillnad, eller hur?
 
Däremot får ni ursäkta att jag är lite oborstad i håret, jag hittade inte min borste innan jag tog bilden.

Kladdig Röra

Då ska vi se..
 
Jag har insett att min ena bild från gårdagens "Blå Panna" inte syns som den ska. Det ska jag se till att ordna under morgondagen. Samma sak med bilden på hur håret blev... En aning blått kan jag säga. Haha..
 
Anledningen till att ni inte fick se någon bild igår var för att jag kom hem så sent. Varför kom jag hem så sent då undrar ni kanske då?
Jo, jag var hos J till ganska sent, när jag klev av pendeln hade bussen gått så jag fick gå hela vägen hem. Klockan var väl 23.15. När jag kom till vårt område ca 20 minuter senare inser jag att jag inte har mina nycklar. Vad gör jag då?
B var på jobbet, med bilen och jag var mere på 10% batteri på min mobil. B som var upptagen med jobb får tag på sin syster som kommer över med nyckeln. Förstår ni hur skönt det var att få lägga sig i sin säng kl. 00.00 när man varit uppe sedan 4 samma morgon?
 
När jag kom hem från skolan idag så pluggade jag lite inför tentan på fredag. När B sedan åker på jobb, höll jag på med maten och sen pluggade jag lite till.
Nu när jag skulle fixa med disken, innan jag gick och la mig, får jag sås över hela mig. Vispen som jag använt till såsen ramlade ur kastrullen över hela mig. Med ett prickigt kök och en prickig morgonrock fortsatte jag med disken. Jag ska samla in några glas och en kopp med kaffe från tv-rummet. Den slungas, på något sätt, ut ur min hand, mer kladd på morgonrocken och ner i lådorna på bordet. Detta blev ett enda stort kladdigt uppdrag som hindrade mig från att ta en bild på håret. Nu ligger jagi sängen och bloggar från mobilen. 
Ni vet ju att jag har problem med att lägga upp på bloggen via mobilen.
 
Jag lovar en bild imorgon!
Natt på er..*

Blå Panna

Helgens jobb är nu klart och ikväll har jag blivit bjuden på middag hos fina J.
J bjuder alltid på så god mat så det ska bli spännande att se vad det bjuds på idag.
 
Innan jag åker iväg till henne ska jag färga håret. Eller jag sitter rättare sagt med färgen i håret nu. Det verkar som att jag har köpt den "kalla" svarta färgen den här gången. Det var inte riktigt meningen men det blir säkert bra i alla fall. Att den är kall kan man lista ut genom att min panna har blivit helt blå. Hehe.. Lika blå som Blå hallen i Stadshuset, som jag blivit bjuden till i april. Får berätta mer om det i ett annat inlägg.
 
 
Resultatet får jag visa här på bloggen lite senare.
 
Det här blir ett bra avslut på en helg fylld med jobb. Jag är lika nöjd idag som jag var igår.
Ha en fortsatt trevlig kväll nu alla.

Nöjd Tjej

Egentligen borde jag sova nu. Jag ville bara sätta mig framför datorn och skriva av mig lite. Inte för att jag sitter vid datorn, jag ligger i sängen och inte heller för att jag har något som måste skrivas om. Det är bara skönt att få rensa tankarna såhär efter en heldag.
 
I flera dagar nu har jag sagt "jag ska färga håret ikväll". Samma sak även ikväll. Tror ni att jag har färgat håret ikväll?
Svar nej.
Jag somnade på soffan när jag kom hem (vilket jag alltid gör efter ett tidigt pass) och sen åkte jag och handlade för att laga mat. Panerad fisk. Smakade inte så gott som jag hoppades på.
Anledningen? Jag glömde kryddorna.
 
Jag har också fått iväg en restuppgift till skolan, för en lektion jag inte var på. Detta innebär att jag bara har tentan på fredag att fokusera på. Riktigt skönt.
 
Jag känner mig ganska nöjd med dagen. Nu ska en riktigt trött Sanna stänga ner datorn och faktiskt sova.
 
Natt på er alla där ute..*
 

Ullared

När jag börjar jobba igen och kan spara lite pengar vill jag åka ner till Ullared. Jag har varit där en gång tidigare, tillsammans med mina kusiner och mina mostrar. Jag tittar inte på serien som går på tv men när man sneglar på det ibland så blir man allt bra sugen på att åka och shoppa loss!
 
När det blir det återstår att se!
 

Tillbaka Efter Tenta

Min näst sista tenta är skriven och jag ber verkligen om att inte få en omtenta på den!
Jag har suttit med mina fina kompisar och pluggat så hårt inför den här tentan, så att få tillbaka med besked om att få skriva om den skulle knäcka mig.
 
Jag vet inte om det är så att jag känner mig mer bräcklig nu när jag är där och snuddar vid målsträcket. På fredag nästa vecka har jag min sista tenta för alltid. Ja, om jag inte väljer att plugga något annat. Men tentorna för den utbildning jag går nu är snart slut. Jag börjar få lite fjärilar i magen nu, om ca 3 ½ månad är jag klar! Sjuk känsla!
 
Jag somnade när jag kom hem och har nu piggnat till. Ibland brukar jag känna mig bakis när jag har sovit middag. Känner så idag, börjar lätta lite i huvudet men det är inte alltid behagligt.
 
Imorgon ska jag jobba. Det blir en tidig morgon även denna helg.
Jag ser fram emot att få kura ner mig i sängen framför Grey's Anatomy (erkänner att jag är lite efter er andra, då jag bara är på säsong 6) med en kopp te och en nattmacka kanske. Det har varit en tung vecka och jag vill känna mig pigg på jobbet imorgon.
 
Hur ser era helgplaner ut?
 
Trots studier kan man inte missa de heliga semlornas dag.


Kaffet har fått hålla mig vaken.
 
Jag vill även tacka för den goda lunchen jag fick efter tentan idag. När jag kom ut ur aulan idag frågade några av tjejerna om jag ville med och äta. Då jag för tillfället verkligen lever upp till begreppet "fattig student" så skulle jag bli bjuden. Vapiano har jag inte varit på på ett väldigt, väldigt bra tag. Jag blev bjuden på en välbehövlig lunch av fina Sofie. Tack för en mysig lunch Sofie, Sofia, Angelica och Lina!

Tack så jättemycket!!

Tack Så Mycket

Jag är inte alls avundsjuk på alla som ska iväg till Asien nu nästa månad. Eller det börjar egentligen med far min. Han åker redan nästa vecka.
 
Tänk att få lägga dig på en solig strand och känna att "jag har ingen tid att passa och jag har bara mig själv att se efter". Det är ju den skönaste känslan i hela världen. Semester!
Lite sol i mitt, just nu, bleka ansikte skulle inte sitta fel.
 
Sen att jag älskar Thailand och gärna skulle vilja in i Kambodja och de andra närliggande länderna är något jag får försöka ordna när jag är klar med skolan. Så fram till dess får jag njuta av pappas, Lillasyster K:s, J och R:s resor.
 
Vi håller ju faktiskt på att planera vår egna resa här hemma. Innan vi kommer ut på den vill jag komma ut i arbetslivet på heltid. Det är bara några månader kvar nu, snart sitter jag på mitt jobb och har en examen i ryggen!
Jag ser fram emot att jag har jobb reda när jag kommer ut från skolan. Kommer få hänga med ett par härliga människor i sommar!
 
Jag skriver mer senare idag. Jag har fullt upp med skolan just nu och ville egentligen bara visa att jag lever och inte har glömt er.
 
Det är roligt att se att det är så många som läser bloggen. Tack så mycket!! :)
 
Har lagt upp denna tidigare.
Det är en av mina favoritbilder!

God Mat, Trevligt Sällskap

Middagen igår var både mysig och god. Det var ett tag sedan vi träffade hela hans familj samlad så att alla var där var riktigt roligt. Till middag blev det en senapslax i ugn. Ja, jag erkänner, jag var tvungen att leta upp receptet. Jag tänkte att jag skulle försöka mig på det någon dag. Då lägger jag upp det här på bloggen!
 
Efter maten blev det efterrätt och mer prat. Det var ett riktigt härligt avslut på den fina helg som jag har haft!
 
Tack alla som varit inblandade!
 
Den här fina kom med oss hem. Tack så jättemycket!!
*happy camper*

En Vän

"En riktig vän är den som kommer när alla andra går."
 
- Walter Winchell 1897-1972
 
Det håller jag med om, det är även personen som finns där oavsett tid på dygnet. För mig handlar vänskap om att stötta varandra i såväl positiva som negativa situationer. Det handlar om att alltid veta vart man har varandra. En vän ska man inte ta förgivet, det är en relation som man får jobba på, hela tiden.
 
Jag ser på en vänskapsrelation på samma sätt som ett förhållande till sin partner. Jag menar då inte förhållande i samma utsträckning, vilket jag hoppas att ni förstår?
 
Man ska vara ärlig mot sin vän och inte bara finnas till när det passar den ene. Uppskatta, stötta, dela glädje, sorg och framför allt den personen man kan vara sig själv med.
 
Hur ser du på ordet vän?
Hur ser du på din vän?
Bästa vän?
 
Det värsta du kan göra är att ta dem förgivet. Tänk på att det är en relation som kan ta slut lika fort som ett förhållande kan göra.
 
En vän för mig kommer när alla går men en som även finns där när det egentligen inte behövs.
 
 

Så Mysigt

Hej på er!
 
Efter att ha slutat jobbet igår (6-14) åkte jag hem och laddade batterierna inför middagen på kvällen. 
 
Middagens medlemmar var Johanna och hennes sambo Rasmus samt Malena med sambo Charlie. Det var första gången B träffade de övriga killarna som var med.
 
Middagen vat god för att inte tala om glassen! 
 
Jag tog inga bilder igår så kan inte lägga upp några, däremot vill jag tacka alla som var med och firade. Jag vill också tacka för presenterna (mina vänner känner mig för väl)!!
 
Jag hade en jättetrevlig kväll och de kändes som att de andra hade det trevligt också. Jag röstar för att vi gör det snart igen! 
 
I eftermiddag ska vi över till B's familj. Det blir mysigt.
Jag är väldigt nöjd med min helg. Hoppas att ni har haft det lika mysigt?
 

Uppdatering

Det har inte varit min mening att inte uppdatera här på bloggen men av någon konstig anledning har jag inte kunnat logga in via min telefon. Är det bara jag som har haft problem men mitt lösenord via mobilen eller är det fler än jag som känner igen sig?
 
Nåväl..
I och med att jag har haft de här problemen men mobilen så antar jag att ni själva förstår att det har varit en del sedan sist jag skrev.
 
I tisdags fyllde jag hela 26 år. Födelsedag mitt i skolvecka innebär en lugn middag med mamma och sambo (då pappa är bortrest) på Wagamama. Mamma intruducerade Wagamama och dess koncept för mig när vi var i Dublin för nästan 8 år sedan. Supergott!
 
Vad har jag gjort alla andra dagar då jag inte skrivit här?

Förutom att jag inte varit helt hundra så har jag även jobbat och ska även jobba imorgon. Det blir en tidig start för mig och sedan en sen kväll. Imorgon börjar jag nämligen jobbet redan klockan 6. Tänk på det ni som rullar innanför dörren strax innan 6 efter en kväll/natt ute på stan. :)
 
Imorgon ska jag även fira min födelsedag med min fina sambo och några av mina fina vänner. Det ser jag fram emot väldigt mycket. Får uppdatera er mer om det imorgon eller på söndag.
 
Jag tänkte avsluta det här inlägget med lite musik.
 
 
Kolla in de här grymt härliga tvillingarna!!

 

Inreda Hallen Är Svårt!

Dagen har varit lång.
Började med att jag nästan försov mig men kom iväg till skolan i tid. Skolan höll på från 9-16 och sedan var det iväg till IKEA. Jag har ju som sagt målat om hallen (se här) och vill nu självklart köpa nya möbler. Vi gick genom hela IKEA men hittade inget. Varför inte???
 
Har ni tips på fina mörka hallmöbler så säg gärna till. Det jag tittar efter är något i den här stilen. Som ni vet så har jag målat väggarna vita. Ska jag ha svart eller vitt?

 
 
 

Dagen

Idag ska jag inte gör annat än att städa, åka och kolla i en butik i Rosersberg och ta det lugnt här hemma. Vi har en redovisning imorgon som jag också ska försöka förbereda mig inför.
 
Jag förutom mina "måsten" ska jag försöka att ta dagen lite som den kommer. 
 
Idag ska jag unna mig själv än riktigt god frukost i lugn och ro med en kopp kaffe. Det var länge sen jag kunde lägga ner tid på frukost!
 
 
Hej på er så länge..

Släkt och familj

Det har varit en ganska lång dag idag. Det började med att klockan ringde strax efter 8. Jag skulle nämligen vara barnvakt åt min ena systers barn. Jag har inte träffat dem på jättelänge och har därför sett fram emot den här dagen ett tag! 
 
Mina syskonbarn (tvillingar) fyller 7 år ganska snart och börjar bli riktigt stora. Det märktes på deras samtal med oss vuxna och mellan varandra. 
Då T skulle spela handboll fick jag och O åka med honom och heja på hans träning. Snacka om att jag har en duktig systerson. Han var en av de som gjorde mål i den match de spelade och jag blev riktigt glad. Stolt!
Efter träningen köpte vi glass och vi åkte hem och fikade med de andra. Syster jobbade och när hon kom hem hade hon med sig ett litet paket till mig. En förtidig födelsedagspresent. Det var ett riktigt fint armband, jag ska försöka lägga upp en bild på det imorgon. :)
 
Nästa vecka åker min pappa till Spanien och han hade bjudit över min faster och hennes man på middag. Då han missar min födelsedag bjöd han med mig. Det var riktigt mysigt! Det blev en lång dag för mig men jag har hunnit med så mycket och träffat så fina människor så jag kan lägga mig nu med ett stort leende på läpparna! :)

Räknaren

Jag har märkt att den räknare som jag har haft här på bloggen, den som räknar mina besökare, inte har fungerat som den ska. Det står en sak i mina siffror och en annan på bloggen. Därför har jag nu tagit bort den för er. Det var något jag ville ha på bloggen för att jag ville visa er. Jag tog bort den för att jag inte har en blogg för att jag hoppas på att bli nästa bloggtjej. Det är mitt sätt att skriva om vad som händer i mitt liv och dela med mig till mina vänner som kanske inte bor i Sverige eller dela med mig till dem man inte träffar så ofta.
 
Så nu är jag nöjd med hur bloggen ser ut igen, däremot funderar jag på att uppdatera min design. Jag avvaktar då jag inte är säker på hur jag vill att den ska se ut. Förhoppningsvis kommer jag på något snart.
 
 

Hjälp

Jag har vid ett tidagre tillfälle här på bloggen skrivit att jag vill ha en systemkamera. Igår pratade jag med E om vad man bör titta efter för kamera. De två märken jag väger mellan är Canon eller Nikon. Trots att jag fick väldigt mycket bra saker att fundera över (vad jag själv är ute efter) så vet jag fortfarande vad det är jag vill ha.
 
Nu har jag dessutom hittat kameror till ganska bra pris på NetOnNet.se. Vore så grymt roligt att ha en bra kamera nu när vi planerar våra resor.
Dessutom köpte jag en bokserie av Scott Kelby, för några år sedan för just systemkameror. Hur man använder den och på vilket sätt man får ut det bästa av det man har. Det är bara kameran som saknas.
 

RSS 2.0