Våren Här För Att Stanna?

Helgen har jag spenderat med mina kompisar M, C och deras lilla son L.
Nästan precis där jag bor finns det en loppmarknad som har öppet på lördagar mellan 10-14. Dit gick vi igår och M och C hittade vad de letade efter. Jag gillar att gå på loppis, speciellt när det är lite fint väder ute. Jag kan inte förklara varför jag gillar det mer när det är finare väder ute men så är det, däremot är jag riktigt dålig på att hitta fina saker på loppisar. Det är oftast bara B eller hans mamma som hittar massa fint. Så M och C så klart!
Vi passade på att fika på Kardemumma innan det var dags att dela på sig.
 
Jag åkte in till stan och åt middag med mamma. Vi har inte setts på ganska länge, så det var riktigt mysigt att träffa henne igen. Vi åt middag på Ciao Ciaos uteservering i Hornstull. Det var verkligen härligt att kunna sitta ute och äta utan att frysa.
 
 
Vågar man säga att våren är här för att stanna nu?
Jag har spenderat nästan hela söndagen inne, jag har faktiskt lite småångest över det men måste man fixa här hemma så måste man. Tävtten är klar, maten för imorgon är förberedd och imorgon får vi besök. Planer ska smidas och jag ser verkligen fram emot det. Jag berättar mer om det imorgon.
 
 
 
 

Full Rulle

Efter en ganska lång vecka på jobbet med en massa roliga aktiviteter, är en ledig helg ett bra avslut. 
 
I tisdags tog jag emot två tjejer som kom på studiebesök hos oss. För det första var det roligt att få göra något utöver mina vanliga sysslor och för det andra så var det roligt att ta emot besökare som går samma utbildning som jag gick. Det var riktigt trevligt!
 
Jag avslutade min arbetsvecka med ett eget studiebesök tillsammans med några av mina kollegor, på Malmö Flygplats. 
 
Helgen är inte helt över ännu, jag berättar mer imorgon. Nu måste jag sova!
 
Natti alla..

Påsken I Korta Drag

Påskhelgen är över och vardagen är tillbaka till sitt normala.
Jag började jobba redan igår men nu är alla tillbaka på sina arbeten. De flesta verkar ha haft en riktigt fin påsk. Hoppas att även ni har haft en härlig påsk?
 
Vi var ute på landet tillsammans med B:s familj och vänner, det var verkligen precis vad jag behövde.
Det var lite oklart om vi skulle få det där fina vädret i påsk som alla pratat om men jag är långt ifrån besviken. Vi hade otroligt fint väder och det var perfekt ute på landet. Stämningen var jättebra, maten var god och det fanns fruktansvärt mycket godis att äta.

Det tog emot att åka hem i söndags, speciellt när alla andra stannade kvar ännu en dag.
Förhoppningsvis kan vi åka ut snart igen. Datum är oklart men jag längtar redan tillbaka.
 
 
 
 
Trots att jag började jobba igår så var påskhelgen inte riktigt slut. En sista promenad vid soliga Edssjön.

 
 

Glad Påsk

Hoppas att ni alla har en supertrevlig påsk.
Det har jag tillsammans med familj och vänner ute på landet! 
 
 
Glad påsk alla!

LCHF-Cheesecake Med Snickerssmak

För er som har umgåtts med mig den senaste veckan har inte undgått mitt prat om den goda LCHF-cheesecake som jag har gjort. Receptet fick jag av en kollega på jobbet och jag åkte självklart hem och provade den direkt.
 
Jag och B har letat efter ett recept på någon god efterrätt i några veckor nu men har inte hittat något som känns tillräckligt bra. Så kom det här receptet som en skänk från ovan.
 
För botten:

2 dl jordnötssmör
1,5 dl jordnötter
1 ägg
2 msk valfri sötning
 
För fyllningen:
 
2 äggvitor
2 dl grädde
300 g philadelphiaost
2 äggulor
0,5-0,75 dl valfri sötning
2 krm vaniljpulver
 
För toppingen:
 
85 g mörk choklad (sockerfri - men jag valde 70%)
2 msk grädde
1 msk jordnötssmör
½ dl hackade jordnötter
 
 
Såhär gör du
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Mixa ingredienserna för din botten i en matberedare och tryck ut smeten i en löstagbar form. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
 
Separera ägggulor och äggvitor och behåll gulorna till senare. Vispa sedan äggvitorna fluffigt och ställ åt sidan. Vispa sedan grädde fluffigt och tillsätt philadelphiaosten och äggulorna. Tillsätt sedan sötningen, vaniljpulvret och äggvitorna i din gräddsmet, häll sedan smeten i din form.
 
När du ska göra toppingen smälter du chokladen tillsammans med grädden och jordnötssmöret. Dekorera din kaka med chokladen som du själv vill. Jag måste erkänna att jag inte har lyckats dekorera min cheesecake lika fint som originalet men jag blev nöjd ändå. Ha gärna lite hackade jornötter på toppen också för lite extra dekoration och smak.
 
Låt cheesecaken stå i frysen i minst 4 timmar.

Det här är verkligen en god cheesecake och om jag kunde så skulle jag äta den varje dag. Tack så mycket min snälla kollega för att du skickade Jills recept!

Vill ni veta mer kan ni själva gå in på JillsMat.se och läsa mer. Ni kan även klicka på bilden för att komma till källan för receptet.

Påsken Har Så Gott Som Börjat

Jag har inte sovit så mycket det senaste två nätterna. När jag börjar tidigt på morgonen (kl. 06.00) brukar jag bli nervös för att jag eventuellt kommer att försova mig. När jag blir nervös blir jag sedan stressad och det slutar oftast med att jag bara får sova några enstaka timmar. Jag känner mig ganska mör idag.
Däremot är jag nöjd med dagen. Jobbade mellan 6-15.30 och när jag kom hem fixade vi lite med bilen inför vår tur till landet över påsk.
 
Jag har nästan samma pass imorgon så jag ska försöka komma i säng tidigare ikväll än vad jag gjort det senaste två kvällarna. Även om jag jobbar imorgon så känns det ändå som att påsken har börjat redan! (För er som jobbar kontorstider har den ju det men vi med skift får jobba lite till).
Förutom att påskstämningen redan infunnit sig så blev det om inte ännu mysigare när det kom förbi två påskkärringar hem till hos oss ikväll. Vilket skratt de gav ifrån sig när B (min sambo) lämnade över en ganska stor påse godis. Däremot undrar jag om de kanske glömt att de skulle flyga vidare till Blåkulla ikväll? 
 
Planet på Blåkulla avgick från Landvetter
 
Jag hoppas hur som helst att alla påskkärringar och alla ni andra har eller kommer att få en jättefin påsk! 
Det ska jag ha!
 
 
Natti natt..
 

Att Resa Är En Livsstil

Jag är en person som gärna ger mig ut i vida världen. Det började redan i tidig ålder (läs: sex månader gammal) och jag har hunnit med resor till en hel del fantastiska platser.
Jag kan tänka mig att det började med att mina föräldrar ville komma bort från vardagen en stund och i och med att vi inte har haft någon sommarstuga att åka till så har vi rest istället.


Vartefter jag blivit äldre har jag fortsatt att resa tillsammans med min sambo och mina vänner. Idag har jag dessutom tagit examen vid Frans Schartaus Handelsinstitut (som ni kunnat läsa lite om tidigare) och är en Diplomerad Resekonsult. Mitt resande har alltså utvecklats till en livsstil, en väldigt bra livsstil om ni frågar mig.

 

Nu när man har kommit in i att jobba och man har en inkomst igen, kan man börja planera sina egna resor med helt andra ögon än innan man gick utbildningen. Jag har fått upp ögonen för så mycket och kan inte vänta på att få ta mig ut på nästa resa. Jag vill så mycket på en och samma gång!

 

Under tiden som jag har haft min bloggpaus har det kommit in lite frågor som rör min utbildning. Om det är så att ni är intresserade av att veta mer så fråga mig gärna. Nu är jag här för att stanna och kan svara på de frågor ni har.

 

PussKram..*


Nystart

Efter att ha tagit en paus, ännu en gång, från min blogg har jag bestämt mig för att göra ett nytt försök.

 

Anledningen till att jag tagit en paus?
Det har berott på olika anledningar faktiskt. Min tanke var att jag skulle inrikta min blogg mer åt resor i samband med att jag gick den utbildning (TRAC) som jag gick. Däremot hade jag inte räknat med att jag skulle få så mycket annat att göra att jag skulle ”glömma bort” att blogga. Jag har även försökt att blogga på andra plattformar men kommer alltid tillbaka till blogg.se i alla fall.

 

Jag vill börja om på ny kula i och med det här inlägget men har samtidigt valt att behålla mina tidigare inlägg i alla fall. Det är ändå en del av bloggen och det vore synd att låta det försvinna.

 

Ser fram emot att blogga här igen.
Har saknat Risk Leads to Greatness!

 

 

 

RSS 2.0