Chocolate Cinnamon Cookies

Ingredienser

250 g mjukt smör
0,5 tsk salt
1 dl socker
1,5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1 ägg
4,5 dl siktat mjöl
0,5 tsk bikarbonat
150 g mörk choklad - gärna 70%

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa det mjuka smöret, salt, socker, farinsocker, vaniljsocker och kanel krämigt. (En elvisp gör susen)
Tillsätt sedan ägget och vispa lite till.
Vetemjölet och bikarbonat ska röras ner i smeten och forma det till en deg. När du fått smeten till en deg är det dags att blanda ner chokladen. Detta går att göra lätt med en slickepott.

Låt degen förvaras i kylen, formad som en rulle, i ca en timma eller mer. (Det är dock inget som måste göras – det var inget jag gjorde själv.)
Forma degen i ca 12 bollar. Det är på ett ungefär – jag lyckas alltid göra fler än vad receptet säger.
Platta till bollarna lite på plåten – det hindrar bollarna från att rinna ut för mycket.

Kakorna ska sedan gräddas i 15-20 minuter.


Kanelen i receptet är självklart ett tillval man gör själv. Det är inte ett måste om du skulle vilja ha en annan krydda.

Recept lånat av Recept.nu 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0